Bel Ağrısı İçin Egzersizler

Bel ağrısı birçok kişinin en önemli sağlık problemlerinin başında geliyor. Bunun başlıca sebebi spor yapmamamız. Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon'un bel ağrısı çekenlere bazı tavsiyeleri var.
Bel ağrısı çeken kişiler muhakkak egzersiz yapmalılar. Vücut işlemezse sağlığını kaybeder. Bunun için her gün düzenli egzersiz yapmalıyız. Prof. Dr. Kalyon bel ağrısı şikayetiyle gelen hastalarına şu hareketleri öneriyor.




Yatarak Bacak Çekme






Bir dizinizi göğsünüze doğru yapabildiğiniz kadar hareket ettirirken diğerini doğrultunuz. Sonra bacak değiştiriniz. Dizinizi yukarı çektiğinizde örneğin 20’ye kadar sayarak dizinizi yukarda tutup sonra diğer bacakla yer değiştiriniz. Bu hareketi her iki bacaklar beşer kez yapıp sonra zamanla sayıyı artırınız.

Oturarak Bel Germe
Yandaki oturma hareketini ağır ağır yapınız. Başınız dizlerinizin arasına düşecek şekilde vücudunuzu öne bırakınız. Sonra karın adalelerinizi gererek oturma durumuna dönünüz. 10 ile başlayıp 30’a kadar çıkınız.



Yatarak Çift Bacak Çekme








Karnın alt kısmının ve kalçanızın adalelerini aynı zamanda gererek belinizi döşemeye doğru yassıltınız ve 10 sayıncaya kadar durunuz.

Yüz Üstü Bel Kasma


Yere boylu boyunca yüzükoyun uzanın ve avuçlarınız yeri gösterecek şekilde ellerinizi ve ayaklarınızı yukarı kaldırmaya çalışın. Bu pozisyonda içinizden sayarak mümkün olduğu kadar uzun süre durup sonra kendinizi bırakıp kaslarınızı gevşetin, sonra tekrar deneyin. Bu hareketi toplam 3 kez yapın, zamanla sayıyı artırın.









0 yorum:

Yorum Gönder

 
Download this Blogger Template From Coolbthemes.com