Acaba Sizin Mesleğiniz En Stresli Meslekler Arasında Yer Alıyor Mu?

İş yerinde strese yol açan faktörler, çalışma ortamı, rekabet, fiziksel ihtiyaçlar, işi belli sürede bitirme zorunluluğu ve mesleğin büyüme potansiyeli işte en stresli meslekler...

1. Asker Savaşta en ön cephede yer alan, ölümle burun buruna olan, doğal afetlerde halkın yanında olan askerler en stresli meslekler listesinin zirvesinde.

2. İtfaiyeci İkinci sırada alevlerin, dumanın ortasından can kurtaran ve bu uğurda kimi zaman ölümle burun buruna gelen itfaiyeciler yer alıyor.

3. Pilot Üçüncü sırada bir anlık hatanın insan hayatına mal olacağı pilotluk var. Kötü hava koşulları, rötarlar, öfkeli yolcular da stres oranını katlayan faktörler.

4. Halkla ilişkiler yöneticisi Her an topluluk önünde olmak, farkındalığı yönetmek, farklı hizmet ve ürünleri markalaştırmak... Bütün bunlar halkla ilişkiler yöneticiliğini en stresli meslekler listesine taşıyor.


5. Kıdemli kurumsal yönetici CEO olmak birçok kişi için bir hayal. Yöneticiliğin özel jetlerle uçup havyar yemekten ibaret olduğunu sananlar büyük bir yanılgı içinde. Yüzlerce kişinin geçim kaynağını elinde tutan yöneticiler bu sorumluluğun ağırlığı altında çalışıyor.

6. Foto muhabir Hayatlarını “an” ı yakalamaya adayan foto muhabirler bazen ateş hattında, bazen de afetlerin ortasında çalışmak zorunda.

7. Gazete muhabiri Muhabirliğin cazip bir meslek olduğu düşünülse de işin aslı hiç de göründüğü gibi değil. Muhabirler haberleri yetiştirme stresi altında ve rekabet ortamında çalışmak zorunda. İşten çıkarmaların arttığı bir dönemde muhabirler, yeterliliklerini ispatlamak için uğraşıyor.

8. Ordu generali Yüzlerce askerin hayatı onların elinde. Savaşta ölüm emri bile vermek zorunda kalan ordu generallerinin hayatı rahattan çok uzak.

9. Taksi şoförü Taksi şoförlüğü suça maruz kalma riski nedeniyle listede.Taksi şoförlerinin öldürülme oranı ordu mensuplarından hemen sonra geliyor. Taksi şoförleri araçlarına aldıkları her müşterinin kurbanı olma riskini taşıyor.

10. Polis memuru En stresli mesleklerin belirlenmesinde temel alınan kriterler hayatın tehlikede olması ve başkalarının hayatından sorumlu olmak. Polis memurluğu bu iki kritere de fazlasıyla uyuyor.

11. Borsacı Borsacılar, gün içerisinde ani kararlar vererek başkalarının refah durumunu etkilerler. Fıırsatları kaçıran borsacılar için hisse senedi piyasası başlı başına bir stres kaynağı. Piyasa yukarı yönlü olduğunda müşterilerin borsacılardan iyi performans bekliyor olmaları da borsacıların stres yükünü arttırıyor.

12. Acil yardım çalışanı Hasar gören kişiye acil müdahale ederek onların sağlık kurumuna ulaştırılmasında sorumlu olan acil yardım çalışanlarının yaşadığı günlük stres kayda değer.

13. Emlakçı Yavaş büyüyen emlak piyasası, emlakçıların daha fazla strese girmesine yol açıyor. Gelirlerinin komisyon odaklı olması, satışlardaki belirsizlik, uzun çalışma saatleri gibi faktörler emlakçıların stres katsayısını arttırıyor.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

güzel yazı olmuş tebrikler

Yorum Gönder

 
Download this Blogger Template From Coolbthemes.com