Enginar Dolması


HAZIRLANIŞI: Pirinci yıkayp süzüyoruz ve bir karıştırma kabına alıyoruz. İçine koymayı koyuyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Dereotunu ince ince doğruyoruz. Soğanı ve dereotunu da ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini koyarak yoğuruyoruz. Kozalı enginarların sap kısımlarını kesiyoruz. Enginarlarımız körpe olduğundan ortasını almıyoruz. Enginarların yaprak aralarını ve ortasını harcımızla dolduruyoruz. Tencereye enginarları diziyoruz. Üzerine zeytinyağını döküyoruz. Zeminine biraz da su döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.


MALZEMELER

5 enginar
2 soğan
200 gr. kıyma
1 su b. pirinç
1 tutam dereotu
tuz
karabiber
zeytinyağı
su

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Download this Blogger Template From Coolbthemes.com