Tuz ve karabiber atıp karıştırıyoruz. Biberlerin içlerini hazırladığımız harçla dolduruyoruz, kapak kısımlarını kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine biberleri, baş kısımları yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Sosu için, küçük bir tencerede tereyağını eritiyoruz ve salçayı kavuruyoruz. Sıcak su veriyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynayan sosu biber dolmalarının üzerine gezdirerek döküyoruz.
Yağlı kağıdı tepsinin ağzını kapatacak boyda kesiyoruz ve suyun altına tutup ıslattıktan sonra suyunu sıkıyoruz. Tepsinin üzerine yağlı kağıdı kapatıyoruz, üstüne de aluminyum folyo kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın üstündeki yağlı kağıdı alıyoruz ve üzerlerinin kızarmasını sağlıyoruz.
MALZEMELER
1,5 su b. iri bulgur
400 gr. kıyma3 soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam dereotu
1 domates
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. biber salçası
tuz
karabiber
sıvıyağ
DOLDURMAK İÇİN:
yeşil biber
kırmızı biber
SOSU İÇİN:
1 çorba k. domates salçası
1 çorba k. tereyağı
sıcak su
0 yorum:
Yorum Gönder