HAZIRLANIŞI: Soğanları piyazlık doğruyoruz. İç baklaları ayıklıyoruz. Tencerenin zeminine doğranmış soğanı koyup, yayıyoruz. Üzerine iç baklaları serperek koyuyoruz. Enginarları ters olarak baklanın üzerine kapatarak, diziyoruz. Havucu soyup dilimliyoruz ve havucu da aralara atıyoruz. Limonu da dilimliyoruz ve enginarların üstüne birer dilim koyuyoruz.
1 tatlı kaşığı tuz serpiyoruz. 5 tane küp şeker atıyoruz. 1 kaşık unu da üzerine serpiyoruz. Zeytinyağını da döküyoruz. Üzerine suyu gezdirerek döküyoruz. Enginarların boyunu geçmeyecek kadar su koyuyoruz. Birkaç dal dereotu koyuyoruz. Tencerenin ağzını kapatacak kadar yağlı kağıt kesiyoruz. Ortasını deliyoruz. Yağlı kağıdı tencerenin ağzına kapatıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra enginarları ters çevirip bakla ve soğanları içine dolduruyoruz. Üzerine doğranmış dereotu serperek servis ediyoruz.
MALZEMELER
300 gr. iç bakla
3 soğan
1 havuç
1 limon
zeytinyağı
1 çorba k. un
tuz
şeker
su
ÜZERİ İÇİN:
dereotu
0 yorum:
Yorum Gönder