Yaşlanmayı ve Kanseri Önlüyor!

İnsan hayatına büyük yararları olduğu bilinen pirinç, hızlı ve anlık enerji sağlaması, bağırsak hareketlerini düzenlemesi ve iyileştirmesi, kan şekeri seviyelerini dengelemesinin yanı sıra yaşlanma sürecini de yavaşlatıyor.


Pirinçte karbonhidrat miktarı bol olduğu için, vücuda yakıt sağlıyor ve beynin normal işleyişine yardımcı oluyor. Alzheimer’a karşı koruyor. Esmer pirinç gibi, tam tahıllı pirinç de birçok kanser türlerine karşı koruma sağlayabilen çözünmez lif bakımından zengin. Pek çok bilim adamı ve araştırmacı, bu tür çözünmez liflerin kanserli hücrelerin gelişimi ve metastazına karşı vücudu korumak için hayati olduğuna inanıyor.



Pirinç, özellikle kolorektal ve bağırsak kanserine karşı savunmada faydalı. Bununla birlikte, pirinç, lifin yanı sıra, vücudu serbest radikallerden temizleyen doğal antioksidanlar veya tetikleyicileri olarak da hareket eden C vitamini, A vitamini, fenolik ve flavonoid bileşiklere de sahip.

Serbest radikaller organ sistemlerine ciddi hasar verebilecek ve sağlıklı hücrelerin kanserliye dönüşmesine sebep olabilecek şekilde hücresel metabolizmanın yan ürünleri. Antioksidan düzeylerinin artırılması daha fazla pirinç tüketmekle sağlanabiliyor.
HABERTURK

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Download this Blogger Template From Coolbthemes.com