Zeytinyağlı Kuru Patlıcan


HAZIRLANIŞI: Dilimlenmiş kuru patlıcanı, kuru biberi ve kuru domatesi ayrı ayrı kaplara koyuyoruz. Üzerlerine ılık su koyarak ıslıyoruz. Yarım saat kadar suda bırakıyoruz. Koyu renk suyu çıkınca süzüyoruz. Barbunyayı haşlıyoruz. Soğanları piyazlık doğruyoruz.


Tencereye zeytinyağı koyup soğanı kavuruyoruz. Üstüne salçasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Patlıcanı ilave edip kavuruyoruz. Biber ve domatesleri de doğrayıp ilave ediyoruz. Suyunu koyuyoruz ve tuzunu atıyoruz. Kaynayınca, haşlanmış barbunyayı süzüp tencereye ilave ediyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

MALZEMELER

kuru patlıcan
kuru biber
kuru domates
2 soğan
2 çorba k. domates salçası
1 kase barbunya
zeytinyağı
tuz
su

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Download this Blogger Template From Coolbthemes.com