Fırında Hamsi Tava

HAZIRLANIŞI: Hamsiyi ayıklayın. Yıkadıktan sonra süzgece koyup tüm suyunu süzdürün. Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serin balıkları, mısır ununu, tuz ve kırmızıbiberi yağlı kâğıdın üstüne alıp güzelce karıştırın. Unlanmış hamsileri tek sıra olacak şekilde tepsiye dizin. Üst üste balık gelmemesine özellikle dikkat edin. Aksi halde çıtır çıtır olmayacaktır. Önceden ısttığınız 200 derecedeki fırına tepsiyi yerleştirin. 20 dakika pişmeye bırakın. Hamsinin kızarması için piştikten sonra fırını turbo ya da ızgara ayara alıp 5 dakika daha fırında tutun. Yeşil salata-roka ve haşlanmış patates ile servis edin.


MALZEMELER

1 kg hamsi
4 çorba kaşığı mısır unu
½ tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Download this Blogger Template From Coolbthemes.com