Light İzmir Köfte

HAZIRLANIŞI: Kuru soğan, sarımsak ve kuru ekmekleri rondodan geçirerek parçalayın. Kıyma, baharatlar ve yumurtayı ekleyerek köfteyi güzelce yoğurun. Fırın tepsisine şekil verdiğiniz köfteleri dizip, önceden 200 dereceye ayarlanıp ısıtılmış fırına sürün. 15 dakika köfteleri ters düz ederek pişirin. Patatesleri soyup yıkayın, elma dilimi şeklinde doğrayıp içine defne yaprağını da ekleyerek 1 su bardağı suyla haşlayın. Patateslerin biraz diri kalmasını sağlayın. 1 kâseye patatesleri haşladığınız suyu, salçayı, tuzu, tane karabiberleri koyup karıştırın. Bir miktar daha su ilave ederek salçalı suyu hazırlayın. 15 dakika pişen köfteleri fırından çıkarıp salçalı suyu üzerine dökün. Patates, sivri biber ve ince dilimlenmiş domatesleri üzerine yayıp tepsiyi fırına tekrar koyun. Yaklaşık 30 dakika pişirip sıcak servis yapın.


MALZEMELER

200 gr yağsız dana kıyma
Karabiber, yenibahar, tuz, kimyon
4 ince dilim kurutulmuş kepekli ekmek
1 yumurta
1 adet iri kuru soğan
3-4 diş sarımsak
4 küçük boy patates
2 sivri biber
2 domates
1 kaşık salça
1 adet defneyaprağı
3-4 adet tane karabiber
Su

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Download this Blogger Template From Coolbthemes.com