Tavuğu ters çevirip limon suyu ve tuz serperek diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın. Bu işlem en fazla 5 dakika sürecektir. Patatesleri soyup ortasından ikiye bölün. Alüminyum folyo içine tek tek yerleştirin. Nohut tanesi kadar tereyağını patateslerin üzerine koyun. Folyoları bohça şeklinde kapayın ve fırın tepsisine dizerek fırınlayın. Fırında üst rafta tavuk alt rafta patatesi pişirebilirsiniz. Böylece hem zaman hem de enerjiden tasarruf etmiş olursunuz. Tavuğu bütün olarak sofraya getirip patateslerle birlikte servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
1 adet limon
1 su bardağı su
Tuz
GARNİTÜR
3 adet orta boy patates
3 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağı
0 yorum:
Yorum Gönder