Limonlu Tavuk

HAZIRLANIŞI: Bütün tavuğun dersindeki tüyleri temizleyip sıcak suyla yıkayın. Derin bir fırın kabına 1 bardak soğuk su ve 1 limonun suyunu koyup tavuğu içine oturtun. 150 derece yani hafif ateşte 1 saat tavuk tüm suyu çekene kadar pişirin. Ara sıra tavuğu ters yüz edebilirsiniz. Tepsideki su tamamen bittiğinde tavuğun üzerine biraz limon suyu ve tuz serperek fırının ısısını 200 dereceye çıkartın. Bu işlem tavuğun nar gibi kızarması için önemlidir.
Tavuğu ters çevirip limon suyu ve tuz serperek diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın. Bu işlem en fazla 5 dakika sürecektir. Patatesleri soyup ortasından ikiye bölün. Alüminyum folyo içine tek tek yerleştirin. Nohut tanesi kadar tereyağını patateslerin üzerine koyun. Folyoları bohça şeklinde kapayın ve fırın tepsisine dizerek fırınlayın. Fırında üst rafta tavuk alt rafta patatesi pişirebilirsiniz. Böylece hem zaman hem de enerjiden tasarruf etmiş olursunuz. Tavuğu bütün olarak sofraya getirip patateslerle birlikte servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

1 Küçük Adet bütün tavuk (1 kg)
1 adet limon
1 su bardağı su
Tuz

GARNİTÜR
3 adet orta boy patates
1 tatlı kaşığı tereyağı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Download this Blogger Template From Coolbthemes.com