Karıştırma kabına kıymayı, pirinci, bulguru, yeşillikleri, soğano, salçayı ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Tüm harcımızı karıştırıyoruz. Dolmaların içlerini bu harçla dolduruyoruz. Kapak kısımlarını kapatıyoruz ve pişireceğimiz tencereye diziyoruz.
Salçayı ve sıvıyağı küçük bir tencerede kavuruyoruz. Ununu ekliyoruz, karıştırıyoruz. Tuzunu ve suyunu döküyoruz. Kaynatıp altını kapatıyoruz. Dolmaların üzerine sosu gezdirerek döküyoruz. Kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişiriyoruz.
1 kg kırmızı biber
1 su b. pirinç
300 gr. dana eti
1 çay b. bulgur
3 soğan
1 çorba k. salça
2 domates
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
tuz
karabiber
sıvıyağ
SOSU İÇİN:
1 çorba k. salça
1 çorba k. un
sıvıyağ
tuz
su
0 yorum:
Yorum Gönder